Gjorde en köttfärssås som var helt laktosfri med lite mognare smak på en skvätt gammalt rödvin....blev väldigt gott faktiskt!
Stek ett paket skivat bacon.... krydda med lite rosmarin. Släng i hackad lök ,vitlök och köttfärs. Bryn. Häll i rödvin...(1-2 dl kanske) och koka ihop. Tillsätt oregano, basilika 1 burk krossade tomater och strimlade soltorkade tomater. Koka upp och smaksätt med salt och svartpeppar.
Om du har så ska du givetvis använda färska kryddor... jag hade inga hemma så det fick bli burkvarianten. Servera med valfri pasta och givetvis grovt riven parmesan.
Dagen efter så sätter du till lite matlagningsgrädde och äter det igen.......
2 kommentarer:
Låter supergott. Tur att man alltid har en öppnad bagin box hemma då :)
Till såsen får du ha boxen... men något annat får du inte ha den till...det vet du :)
Skicka en kommentar