måndag 1 mars 2010

Helstekt fläskfile m kantarellsås, palsternackcreme och rotfrukter

Brukar ibland när jag hinner kolla på halvåtta hos mig... tycker det är lite inspirerande och lite lagom opretentiöst program. Fick lite inspiration förra veckan av en kille och hans recept men jag gjorde om det lite på mitt sätt. Älskar allt med rotfrukter och tryffel är också en favorit.

Helstekt Fläskfile
Salta och peppra runt en hel fläskfilé, häll på lite honungsmarinad. Helstek för att få yta. In i ugn på 150 grader. Stek tills den känns bra.

Rotfruktspytt
Skala och skär upp morötter, gul lök, kålrot, rotselleri, potatis i tärningar. Stek i stekpanna och smaksätt med salt, svartpeppar och hackad färsk timjan.

Palsternackspure
Skala och koka palsternacka i saltat vatten. Häll av. Mixa med stavmixer smör, salt samt en liten skvätt grädde.

Kantarellsås
Stek kantareller och gul lök i ganska mycket smör. Salta och peppra. Häll på vatten, kalvfond samt liten skvätt balsamvinäger. Låt det koka upp och koka in lite. Häll över några dl grädde och droppa i tryffelolja till önskad smak. Toppred med mjöl och mjölkredning till önskad konsistens.

Visst ser det smarrigt ut? Och det var det med... ät gärna till något kraftigt rödvin... mmm.



Inga kommentarer: