lördag 27 november 2010

Ceasarsallad á lá Alexandra

Älskar Ceasarsallad, och jag har min alldelles egen lilla variant som är utan ansjovis i dressingen, kan se ut lite olika beroende på vad jag har hemma. Denna gång blev det:

Sallad: Blandad sallad, rödlök, gula och röda körsbärstomater, flagad parmesan, brödkrutonger (rostade m. vitlök och It salladskrydda), Kycklingfilé ugnstekt i teriyakisås.

Dressing: Blanda 3 äggulor m 1/2 msk dijonsenap och pressa i 2 vitlökklyftor. Mixa. Droppa sakta i 1 dl olivolja och 1 dl rapolja medan du fortsätter mixa. Tillsätt ca 1/2 dl citronjuice och 1 msk vitvinsvinäger samt 1 dl riven parmessanost. Späd 1-2 msk vatten till lagom konsistens . Smakätt med flingsalt och peppar.

Mmmm så gott, och det är dressingen som "gjört"




Inga kommentarer: