tisdag 12 oktober 2010

Knäckig äppelpaj med vaniljvisp

Är alltid på jakt efter det ultimata receptet på äppelpaj, hittade här ett recpet i affären. Tycker det är trevligare om man har äppelpaj som dessert att servera i portionsformar!
Hade fiberhavregryn och även om det är lite nyttigare så tror jag det blir bättre med vanliga.

  1. Smät 150 g smör och rör i 3 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl ljus sirap, 1 1/2 dl mjöl
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplen och lägg i pajform eller portionsformar
  3. Strö över kanel
  4. Täck äpplen med smet
  5. Baka paj i ugn på 175 grader ca 30 minuter

Servera gärna med vaniljvisp !!



4 kommentarer:

Cecilia sa...

Låter jättegott med knäckig äppelpaj. Jag har inte gjort tillräckligt med äppelpaj i höst, så varför inte? ;)

Alexandra sa...

Jag har inte heller utnyttjat mina äpplen nog... har ju massor!!
Så det får nog bli att prova lite fler goda äppelkakor!

/ Alexandra

Anonym sa...

Hur många äpplen ?

Alexandra sa...

NÄr jag gör äppelpaj oavsett vilken sort så fyller jag alltid botten med äppel så botten knappt syns. Ska vara någon syrlig sort.
Och strör alltid, alltid kanel över. Älskar kanel!