Hade fiberhavregryn och även om det är lite nyttigare så tror jag det blir bättre med vanliga.
- Smät 150 g smör och rör i 3 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl ljus sirap, 1 1/2 dl mjöl
- Skala, kärna ur och skiva äpplen och lägg i pajform eller portionsformar
- Strö över kanel
- Täck äpplen med smet
- Baka paj i ugn på 175 grader ca 30 minuter
Servera gärna med vaniljvisp !!
4 kommentarer:
Låter jättegott med knäckig äppelpaj. Jag har inte gjort tillräckligt med äppelpaj i höst, så varför inte? ;)
Jag har inte heller utnyttjat mina äpplen nog... har ju massor!!
Så det får nog bli att prova lite fler goda äppelkakor!
/ Alexandra
Hur många äpplen ?
NÄr jag gör äppelpaj oavsett vilken sort så fyller jag alltid botten med äppel så botten knappt syns. Ska vara någon syrlig sort.
Och strör alltid, alltid kanel över. Älskar kanel!
Skicka en kommentar