Ärligt talat så var dessa maränggrottor en av de godaste desserterna jag någonsin ätit. Mmmm måste göras snart ! Malin bjöd på dem på sitt födelsedagskalas.
Maränggrottan (ca 10 st)
- Sätt ugn på 250 grader
- Vispa 3 äggvitor till hårt skum, tillsätt 2 dl socker lite i taget under vispning
- Vispa i 1/2 tsk bakpulver och 1/2 krm salt
- Vänd försiktigt i 2-3 msk hackade pistaschnötter
- Klicka ut smet i engångsmazarinformar, gör en grop i mitten med en sked.
- Ställ maränger i mitten av ugnen och stäng genast av den. Låt stå minst 3 1/2 h men gärna över natten.
Mascarponecreme
- Vispa 2 äggulor och 1/2 fl vaniljsocker ljusgult.
- Blanda i 250 g mascarpone
Servera grottor med mascarpone och fruksallad eller bär.
Malin hade här jordgubbar, passionsfrukt och kiwi men det går bra med vilken frukt eller bär som helst.
Helt underbara!! Bara smälter i munnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar