söndag 12 december 2010

Färgglad Medelhavsbuffé

Mamma fyllde 50 förra veckan och vi firade henne med en fest med nära och kära.

Jag fick ansvaret för köket och det blev buffé som det oftast blir när jag får bestämma.... och medelhav som tema såklart... försökte jobba lite med färger så att det skulle bli vackert men såklart gott också!! En del recept är klickbara så att om ni klickar kommer ni till receptet. Det blev:



Örtsmör
Färskostsröra med paprika
Kex, Grissini, oliver
Rulltårtsbröd
Foccacia

Vitlöksås
Parmaskinka och olika sorters salami
Kyckling marinerad i balsamico
Caprese
Potissallad gjord på blå congo med ört & parmesan vinegraitte
Grönsallad m feta och jordgubbar
Sallad m päron, nötter och granatäpplen
Chevrepaj - Brietårta
Fetapotatis i ugn
Saffranspasta






Till detta drack gästerna: Copertino Rosso Nr. 2077







Till dessert blev det jättevackra vita tårtor från Timons Konditori och massa hemmagjorda chokladpraliner/julgodis.
Till pralinerna serverades portvin

3 kommentarer:

Alexandra sa...

Gärna!! Har lämnat en kommentar i din blogg.

Remsan sa...

Vilken buffé du fixade!

Alexandra sa...

Det blev gottigt! Buffé är alltid smidigast när man är amatörkock :)