fredag 31 december 2010

Oxfile m potatismos smaksatt m bearnaisekryddor

Har ni köpt hem oxfilé till ikväll när det är nyår men vet inte riktigt vad ni ska ha till ?
Vi åt detta på juldagen när jag och mina småsyskon firade lill-jul. Superdupergott

Oxfilen: Stek runt om som vanligt salt och peppra, in i ugn på 120 grader tills den uppnår en temp på ca 55-60 grader.

Potatismos: Gör potatismos med lika delar grädde och smör som du värmt upp så det smält ihop. Smaksätt moset med dragon, vitlök, citron, salt och peppar. Hur gott som helst och moset får lite samma smak som bearnaisesås.

Rödvinsås: Koka ihop och reducera till hälften lika delar balsamvinäger och rödvin tillsammans med kalvfond och socker. Red av om det behövs. Ev salta och peppra

Sparris med Bacon: Bara att ha inne i ugnen tillsammans med oxfilen

I glaset: Cafe Culture, pinotage, sydafrika, 89 kr, Nr 2369





2 kommentarer:

Remsan sa...

Låter som en väldigt god middag.
Gott Nytt År!

Erika Skogly sa...

Oxfilé med rödvinssås is da shit!

http://smaskelismaskens.blogspot.com/