söndag 19 december 2010

Marmeladkonfekt

Marmeladkonfekt är väl riktigt tantgodis? Man måste verkligen gilla supersött om man ska gillar dem... jag gjorde dem mest för att testa och så tycker jag att de är vackra!
  1. Koka upp 2 dl koncentrerad hallonsaft och 2 dl vatten.
  2. Blanda 1 påse fruktpektin (25 g) med lite socker och rör ner i kastrull. Koka någon minut under omrörning.
  3. Tillsätt ca 4,5 dl socker och koka tills det löst sig. Skumma
  4. Häll upp massa i form med höga kanter. Låt stå och stelna några timmar.
  5. Skär i bitar och rulla i strösocker.


2 kommentarer:

Anonym sa...

oh, detta är pappa josphs favvoriter. Tänk att han äter dem till frukost tom. Kanske iofs beor på att det är ett av de få godissorter han fick ha ifrd när jag bodde hemma...

Alexandra sa...

Ja de är ingen höjdare faktiskt...
kanske går hem hos svärmor :)