tisdag 15 februari 2011

Oxfile Wellington med potatisgratäng

Kan Gordon Ramsey så kan jag. Typ.
Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova. På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilé med lite gojs i.
Men formella namnet är då Oxfile Wellington fylld med duxellemassa
Hittade ett recept på recept.nu

1. Finhacka champinjoner med sidfläsk och sharlottenlök. Fräs så all vätska försvinner. Ta i några matskedar tomatpure. Pudra över lite mjöl så det reder sig, tillsätt färsk timjan, salt och peppar.

2. Bryn oxfile runt om i salt och peppar och låt svalna

3. Lägg oxfile på smördeg och ca 1 cm tjockt täcke av den goda röran, täck med smördeg.

4. Grädda i 175 grader ca 30 minuter (för medium)

5. Vila paket 15 min innan du skär upp så att köttsaften sätter sig.

Inte lätt att skära i fina bitar. Jag serverade med en portvinsås och potatisgratäng smaksatt med tryffelolja.


3 kommentarer:

Helena sa...

Åh, det här har jag också lagat en gång! Supergott var det!

Alexandra sa...

Tyckte du inte att det var svårt att skära upp så det blev snyggt ? Min blev så ful :)

Anonym sa...

Som jag förstått det är det svårt att skära fina bitar om man skär för tunnt, så länge man gör ordentliga bitar ska det inte vara några problem, och har vass kniv.