- Skala 2 scharlottenlökar och 500 g jordärtskockor. Fräs tillsammans i smör, först lök och tillsätt sedan skockor.. . Fräs tillsammans ca 5 min
- Häll på ca 1,5 dl vitt vin och 1,5 dl hönsbuljong (eller grönsaks) och koka ihop tills hälften återstår.
- Tillsätt ca 40 dl grädde och låt det sjuda i ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar
- Servera med parmachips som du rostat i ugnen
onsdag 23 februari 2011
Jordärtskocksoppa m. parmachips
Man tror att man har det perfekta receptet.... men det hade jag inte... jordärtskocksoppa får mycket mer smak om man gör som i detta receptet fräser dem lite innan man kokar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar