tisdag 11 maj 2010

Fyllt bröd med köttfärs a´la italia

Har tidigare gjort fyllt bröd med tacofyllning men tänkte att jag skulle prova en lite mer italiensk variant. Hittade detta recept på Victorias blogg . Det var jätte-enkelt och hur gott som helst!

Köp ett grekiskt lantbröd. Skär av ett lock och gröp ur brödfyllning.

Stek 500 g köttfärs tillsammans med 1 gul lök och 2 hackade vitlöksklyftor. När det fått färg häll i krossad tomat och låt koka in. Smaksätt med basilika (helst färsk), strimlade soltorkade tomater,salt och peppar. Runda av med en liten nypa socker. När allt är färdigt blanda i en hackad mozarella och ett par dl riven ost (jag använde parmesan) och lite oliver (hade zetas gröna vitlöksfyllda)

Lägg i fyllning i bröd.... sätt på lock och strö över lite riven ost.
Gratinera på 175-200 grader 15-20 minuter.

Servera uppskivat med vitlökssås gjord på creme fraiche, vitlök, socker, salt och cayennepeppar och till detta en grönsallad.



Superdupergott!

4 kommentarer:

P sa...

jättegott, men ta en större limpa nästa gång ;)

Alexandra sa...

Ja nästa gång tar vi en limpa var :)

Johanna sa...

Detta ska vi testa idag! Känns lite lagom för en dag som denna :) PuSS!

Alexandra sa...

Hoppas du tyckte om det ?

Kramis