måndag 31 oktober 2011

Sallad med rotfrukter och ankbröst smaksatt med tryffelolja

Gjorde sallad i lördags som var fantastiskt god.
Hade min väninna Elisabeth med och hon verkade uppskatta den också :)
Det som var pricken över i:et var verkligen att ringla tryffelolja över hela kalaset.....
(tryffelolja = beroendeframkallande)

Ankbröstet: Gör mönster i skinnet och börja steka med den sidan ner,, salta och peppra. Stek bara på båda sidor så det får färg och blir lite knaprigt. In i ugn på 150 grader tills anbröstet är rosa strax under 60 grader .


Sallden: Blandad sallad, ugnsgrilla potatis-sötpotatis-rödlök -gulpaprika, avokado, plommon, smulad chevreost, russin, rostad flagad mandel, ankbröst.
Ringla sedan balsamico och tryffelolja över detta och strö lite flingsalt.

Mmmmmmm superdupergott.
I glaset : Ett Rhonevin


Inga kommentarer: