onsdag 2 november 2011

Kålpudding

Husmanskost var det ja..... mmmm supergod Kålpudding.

Stek vitkål i smör, sirap och flingsalt.
Blanda köttfärs (ca 500-700 g) med 1 ägg, ströbröd, riven lök, grädde, 3 dl stark köttbuljong, flingsalt och svartpeppar. Smeten ska vara ganska lös.
In i ugnen  175 grader med vitkålen ovanpå.
Efter halva tiden ringla över lite mer sirap.

Till detta världens godaste lättaste gräddsås:
Koka ihop köttbuljong med grädde, soja och idealmjöl till lämplig konsistens.
Blanda i några matskedar gele för att få lite sötma i såsen.
Mmmm går att äta med sked :)

Servera med kokt potatis och rårörda lingon eller gele.


2 kommentarer:

Mamma Sara sa...

Blev så sugen på kålpudding efter att ha sett ditt inlägg i bloggen så det fick det bli till lunch häromdagen till både min dotters och mans förtjusning :)

Alexandra sa...

Ja vad roligt... jag hade också gått och tänkt på det flera veckor innan jag slutligen gjorde slag i saken :)

/ Alex