onsdag 25 januari 2012

Leilas Brownies m vit choklad och valnötter

Hade med mig brownies med alla syndiga goda ingredienser man någonsin kan tänka sig till jobbet idag. Mmmmm riktigt chokladigt, geggigt och gott.
Leilas recept från recept.nu
Lovade E på jobbet att jag skulle lägga ut receptet så här är det nu :

Kakan :
350 g mjukt smör  6 dl strösocker
 3 dl kakao av god kvalitet   1 dl ljus sirap
 0.5 tsk salt   6 st ekologiska ägg
 3 dl vetemjöl400 400 g vit kvalitetschoklad
 300 g valnötter
    Fudge glaze:
3 dl vispgrädde  1 dl mjölk
 1 dl ljus sirap 1 tsk malen ingefära
 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  

  1. Vispa smör och strösocker vitt och poröst
  2. Blanda i kakao, sirap och salt
  3. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  4. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig .Låt kakan svalna
  7. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
  8. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  9. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor
  



2 kommentarer:

Helena sa...

Määh vad gott! Med fudgeglasyr också! Mums!

Alexandra sa...

Mmmm alla syndigt goda ingridienser i en och samma kaka :)