Tycker att det ultimata receptet på bullar är Leilas recept.
Så lätt deg att jobba med också.
Bullar och mjölk med fina vänner fick det bli !
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smöt
1 ägg
11-12 dl vetemjöl special
Fyllning:
200 g mjukt smör, 1 dl strösocker, 1 msk kanel
- Värm kardemumman med mjölken till 37 grader.
- Smula ner jäst i en bunke och lös med mjölk, strösocker, salt, smör och ägg
- Tillsätt vetemjöl lite i taget och arbeta samman till deg.
- Jäs deg i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter
- Blanda smör, kanel och socker till krämig fyllning.
- Baka ut bulldegen till bullar och låt jäsa ca 40 minuter till dubbel storlek
- Pensla med uppvispat ägg och baka i ugn på 200 grader ca 10 minuter
Ätes varma med fördel till ett stort glas kall mjölk !!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar