fredag 4 november 2011

Kycklingfilé med potatispizza

Jag fick detta recept av en arbetskamrat och tyckte att det lät mycket gott.
Jag hade inte kyckling enligt receptet utan serverade med
Kameran strulade denna dag, men hittade en bild på kronfagel.se där receptet ursprungligen är hämtat.

Potatispizza:
Rulla ut 1 smördeg påpå bakpapperstäckt plåt och nagga den. Fräs 1 gul lök & 1/2 purjolök mjuk i olja, salta och peppra. Skiva 500 g kokt kallnad potatis. Fördela stark riven ost på botten av smördegen, lägg därefter på potatisskivor och avsluta med lök och mera ost. Strö över hackad timjan. Pensla kanterna med uppvispat ägg

 Grädda pizzan mitt i ugnen i 225° C i ca 30 minuter eller tills den fått vacker färg. Skär i tårtbitar och strö över färskhackad timjan. Servera kyclingfiléerna till samt en sallad.



Inga kommentarer: