torsdag 22 september 2011

Nathalies Goda GI-Knäcke

Min styvdotter bor hos oss ett par månader och hon hade överasskat med att göra supergoda GI-knäcke häromdagen när jag kom hem. Perfekt när man är sugen på något och sprängfyllt med nyttiga fröer och grejer. Egentligen tror jag att man kan stoppa i lite vad man har.





2 dl majsmjöl eller dinkelmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja eller rapsolja
1/2 tsk salt
2 1/2 dl kokande vatten



  1. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt sedan 2 1/2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret. Platta ut och släta till smeten så att det blir ett par mm överallt. Är det inte tillräckligt platt så blir det lite mjukt knäckebrödet.
  3. Häll på knappt en näve grovsalt, tex flingsalt.
  4. In i ugnen ca 1 timma.

1 kommentar:

Frida sa...

Såg nyttigt och mättande ut!
Får testas nån dag!