torsdag 14 april 2011

Malins goda bärdessert


Den här goda desserten hade Malin gjort till tjejmiddagen i lördags. Mums....



  1. Koka ett paket frysta blandade bär eller björnbär med 1/2 dl farinsocker i ca 3 min, tillsätt färskpressad juice av 1 lime och ev mer socker.
  2. Red bärblandning med 1 msk maizena utblandad i 1/2 dl kallt vatten och låt sjuda 2 min. Svalna.
  3. Dela 2 ägg i gulor och vitor.
  4. Vispa äggvitor till fluffigt skum och äggulor fluffigt med 1 msk florsocker och 1 msk vaniljsocker.
  5. Blanda 250 g mascarpone med ägggulefluffet och tillsätt limeskal av 1 lime och rör sedan ner äggviteskummet
  6. Varva med bär i glas och toppa med hela bär samt ev hackade pistagenötter
Vi åt detta med ett helt underbart Italiensk sött mousserande vin som jag inte kommer ihåg vad det hette, men det fungerar utmärkt med en asti.





1 kommentar:

Malin sa...

Nivole heter det och är en mousserande Moscato. Gott gott gott