onsdag 23 juni 2010

Basilikamarinerade jordgubbar m. vit chokladmousse och kardemummaströssel

Den här desserten är verkligen en av de godaste jag har ätit någonsin.
Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm
Hittade den på Victorias Blogg

Vitchokladmoussen
Koka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Ställ kallt i 8 h. Vispa till skum, vispa 125 g mascarpone för sig och vänd sedan ner i smet.

Marinerade jordgubbar
Dela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. Låt svalna. Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmar

Kardemummaströssel:
Lägg ut 2 msk krossade digestivekex , 2 msk vetemjöl 1,5 msk socker ,1,5 msk smält smör. Pudra över kardemumma och en aning salt . Baka på 200 grader till smulet fått färg. Rör om då och då och kolla så det inte blir bränt


Inga kommentarer: