fredag 3 maj 2013

Spanska Tapas


Tapas är fantastiskt gott. Spanska Tapas med mycket vitlök och olivolja som huvudsmaksättare. Ost och Charkuterier. Fantastiskt mysigt att bara sitta och plocka !
I glaset givetvis ett glas Cava, tex Anna de Cordoniu Nr. 7369 89.-

På min buffe denna dag var:

GRILLADE PAPRIKARULLAR M. ÖRTKRYDDAD FÄRSKOST
Dela paprika i 4 delar och grilla i olivolja i ugn på 250 grader tills skal blir svart. Dra bort när paprikan har svalnat.
Mixa basilika, ruccola och persilja med färskost. Salt och Peppra.
Fördela på paprika och rulla ihop till en rulle.

PINCHO MED OST, SERRANO OCH MELON
Grilla små baguetteskivor med olivolja så de blir som brushetta.
Rulla Serranoskinka runt mögelost och fäst med en physalis

VITLÖKSBRÖD
Smält smör och blanda i vitlök och hackade örter. Pensla på bröd och in i ugnen

TOMATRÖRA
Mixa 1 burk soltorkade tomater, 3 färska urkärnade tomater, 1 dl rostade pinjenötter, 1 dl olivolja, 3 tsk rödvinsvinäger, salt och peppar till en slät kräm och servera på crostini

POTATISTORTILLA
Skala och skär gul lök, vitlök och kokt potatis i tunna skivor.
Stek i Panna med olivolja, salt och ev tryffelolja
Lägg i skål. Vispa upp 6 ägg och blanda med detta. Salta och Peppra
Tillsätt lite vatten och stek på svag värme.
När det börjar få färg, vänd på tortilla och stek på andra sidan.

SERRANOLINDAD SPARRIS
Linda Serrano runt Sparris och stek i ugnen.

SMÖRDEGSKNYTEN
Skär smördeg i 10 x 10 cm, vik upp kanter och lägg i korv, tomat och riven ost i ca 200 grader 15 minuter.

CHAMPINJONTAPAS
Dela på champinjoner.
Marinera i en marinad med olivolja, vitvinsvinäger, smulad rosepeppar, vitlök, hackad persilja, flingsalt och peppar.

VITLÖKSRÄKOR
Blanda olivolja, flingsalt, färsk chili, vitlök, salt och peppar.
Värm i stekpanna eller ugnsform, lägg i räkor och vänd runt.

MARINERADE OLIVER
Marinera oliver i olivolja, några kvistar rosmarin, 2 skivade vitlöksklyftor, skal från en halv citron och lite malen svartpeppar.

PATATAS BRAVAS
Grilla små delikatesspotatisar i ugn med flingsalt och olivolja.
Gör en aioli genom att kärna ur och finhacka en chili, blanda 1 ägg, 1 msk vinäger, 2 pressade vitlöksklyftor och droppa i 2,5 dl rapsolja medans du vispar eller mixar

TALLRIK MED SALAMI, SERRANO OCH MANCHEGOST






- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: