Saffranspannacottan tillsammans med det dessertvinet som vi drack på senaste vinprovningen var verkligen en match made in heaven. Mmmmmm. Jag körde men tog med mig både dessert och lite vin hem för att njuta i min ensamhet.
Vinet var Chateau de Levant Nr. 4153 105 .-
Saffranspannacotta 4-6 st
1. Låt 2,5 blad gelatin ligga i kallt vatten i 5 min.
2. Koka upp 5 dl grädde och 1/2 dl socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
3. Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter.
4. Rör ner 1 påse saffran och 1 tsk vaniljsocker.
5. Häll gräddblandningen i små vattensköljda glas eller formar.
6. Låt det stelna i kylen i minst 4 timmar eller tills nästa dag.
7. Gröp ur passionsfrukt och häll ovanpå för en god brytning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar