Recept hämtat här
Pizzadeg:
Blanda 50 g färsk jäst , 2 tsk socker, 1 tsk flingsalt, 0,5 dl olivolja och 3 dl ljummet vatten i en bunke. Rör i vetemjöl special (7-9 dl) tills du får en elastisk deg, spara lite till utbakning. Jäs under bakduk ca 25 minuter
Fyllning:
Bred tunt lagerTomatsås (egen eller färdig på burk) på pizzan, smula på 300 g chevreost och 4 skivade/klyftade fikon. Hacka 4 klyftor vitlök, 1 st mild röd chili och 2 kvistar färsk rosmarin och lägg på. Lägg på 3 st mozarella. Baka pizza på 200 grader.
När den är färdigbakad, strö över ruccola, parmaskinka och droppa lite tryffelolja eller annan smaksatt olja över.
Sååååå gott!
Vi drack bourgogne till och inte hade jag anat att pinot noir var såå god till pizza, men det var det verkligen. Brukar annars bli någon sträv italienare. Men bourgogne/Pinot Noir kan starkt rekommenderas!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeHJHbsZta9gL-NXYT-HxL8npoGgpIDLrrEUbOWJI6-6GZ4jtKDSmbS7ibdK1XZkNylhjBbq5hjaQkdXS_krpj_4DLKsVAaB13BoA3LRVZFlhXpvkrW-kN5R788gtyM-mq0EQc9ur8F2Go/s400/fest+skii+003.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar