Amerikanska revben 4-5 pers
Ca 2,5 kg Babyribs
Salt. peppar, paprikapulver, smält smör
3-4 pressade vitlöksklyftor
Marinad:
½ pressad citron
7 msk farinsocker
4 msk ketchup
5 msk mango chutney
1 tsk tabasko
2 msk soja
2 msk Worchestershiresås
3-4 pressade vitlöksklyftor
ev. lite salt
1. Pensla köttet med det smälta smöret och krydda det.
2. Stek i 1750 knappt 1 ½ timmar ( 45 minuter per kilo kött, lite beroende på tjockleken)
3. Blanda under tiden till marinaden.
4. Höj ugnsvärmen till ca 2250. Pensla köttet ( en sida åt gången ) och stek ytterligare ca 15 minuter på varje sida, så det får en fin knaprig yta.
Servera gärna med Coleslaw och bakad potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar