måndag 27 augusti 2012

Morotskaka



Morotskakan som vi brukar servera på Ågårds Lantgårdscafe är från Leilas kokbok.
Det är Malin som brukar stå för bakningen av denna. Går utmärkt att frysa.
Vi brukar ju skära upp i små rutor och garnera på lämpligt vis.
 Mmm saftig och mumsig

3 eko ägg
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gr philadelphia

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
  4. Tillsätt olja och rivna morötter.
  5. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter.
  6.  Låt kakan svalna.
  7. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.

Inga kommentarer: