måndag 18 juli 2011

Sockerkaka med vit choklad

Denna blev populär när vi hade den på Ågårds Lantgårdscafé, lite grädde och jordgubbar på också fick det bli. Tror att jag ska göra den som tårtbotten någon gång, kan tänka mig att det blir jättegott !
Superenkel !

Ingredienser:

3 ägg  -3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker  -2 tsk bakpulver
75 g smör -1 dl vatten
3 dl vetemjöl  -200 g hackad vit choklad

Gör så här:
  1. Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.
  4. Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen. Häll i vit choklad och rör om.
  5. Smält matfettet (margarinet eller smöret), häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.
  7. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.



1 kommentar:

Remsan sa...

Tack för dina ord. Jag blev så glad när jag hittade klänningen på Vilas rea.
Kakan låter jättegod. Får sonen och jag baka någon dag.