tisdag 7 september 2010

Plommon och Björnbärspaj

Det är så mysigt för Kimberly har börjat tycka att det är roligt att baka lite då och då... så denna dagen fick hon hjälpa mig med efterätten.

Vi har dessutom haft ganska mycket plommon så jag tänkte vi skulle göra oss av med några, men det var inte direkt någon kraftig minskning på de 3 plommon som gick åt :)


Mysigt när man har gäster att göra paj i portionsform så blir det lite festligare. Går bra att använda vilka frukter eller bär som helst.

  • Smörj portionsform
  • Kärna ur och klyfta plommon och lägg på botten, strö några björbär också
  • Gör en smet på 125 g smält smör, 2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 dl socker och häll på detta över frukt och bären.
  • Baka i ugn på 200 grader tills pajen är gyllengul (vi hade 225 grader vilket var alldelles för varmt)
  • Servera med vaniljvisp eller glass.


2 kommentarer:

Mjuka sa...

hej!
Meddelar dig att jag håller på att baka denna pajen nu, så himla god kombo björnbär och plommon.
kram Malin

Alexandra sa...

Ja vad kul!!! Våra träd bara dignar ju av plommon nu så man måste hitta på lite att göra med dem !