tisdag 25 januari 2011

Kyckling med indisk krydda "Byriani Masala"

Det är alltid spännande med nya kryddor. Fick vid ett tillfälle en indisk krydda av min väninna/arbetskamrat Lisa som hette " Byriani Masala". Googlade på vad det var för något och på nätet så stod det på ett ställe att det var en kryddblandning som innehåller koriander, kanel, kummin, kryddnejlika, peppar, muskot, gurkmeja, vitlök, chili, salt och citronsyra. MEN på ett annat ställe så stog det helt andra kryddor. Det enda jag egentligen kunde urskilja var spiskummin och den var lite gulaktig utan att smaka curry så det var nog gurkmeja också. Jättegod och smakrik med en liten sötma nästan. Lisa har fått den direkt från Indien från sin svåger. Denna dagen fick den hamna i en liten marinad runt min kycklingfilé .

Kyckling: Färsk file marinerad i denna krydda blandad med olja och stekt i stekpanna
Potatis: Potatis, paprika och rödlök bakad i ugnen.
Tzatziki: Gjort på matyoughurt, gurka, vitlö, salt, svartpeppar, en dutt god olivolja.

Inga kommentarer: