söndag 17 juli 2011

Lammfilé med fylld bakad potatis och rödvinsreduktion

Lammfile är alltid en favorit... mmmm.
Gjorde lite mat till min kompis Fredrik som önskade sig kött.
Tyvärr skulle jag köra hem och fick dricka vatten... men han hade ett gott glas Amarone till och jag använde samma vin till såsen vilket gjorde att den blev riktigt mustig och god.

Lammfilé:
Hade bara salt och peppar. Stek i stekpanna för att få lite yta, kör färdigt i ugn på 150 grader.

Sås:
Reducera ner rödvin, balsamvinäger tillsammans med socker, oxfond, salt och peppar.

Potatis:
Kör bakpotatis en timma som vanligt på 225 grader. När färdig dela och gröp ur. Gör mos av den med grädde och smör, smaksätt med valfritt, denna gång stekta kantareller, bacon, timjan, vitlök, riven ost.
Gratinera med lite ost i ugnen.



Inga kommentarer: