torsdag 24 september 2009

Pannacotta på kondenserad mjölk

Blev bjuden på det här i midsommar på västkusten. Vännen Rickard från Göteborg som hade lagat en helt underbar pannacotta...hans blev inte riktigt lika stel som min :) Var försiktig med gelatinet. Så här gör man iallafall den.


Koka 2 burkar kondenserad mjölk i vatten 4 h (alltså hela plåtburkar) så att innehållet blir "kolalikt" Akta så ni inte bränner er när ni öppnar. Koka upp 5 dl grädde med 1 vaniljstång, häll i den kondenserade mjölken. Rör hela tiden så det inte bränner fast. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten och krama ut efter de blivit mjuka...blanda med 1 dl av grädden för att det inte ska klumpa sig. och rör sedan allt i grytan. För mig klumpade sig det ändå men jag silade blandningen och hällde sedan i portionsglas för att stelna över natten och serverade med färska blåbär.


Blev lite annorlunda från vanlig pannacotta...lite mer som kolapudding....men super duper gott. Yummie!


1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

Åh, vad gott det där lät, kondencerad mjölk är gott i mycket.

Ha en bra helg!