måndag 23 januari 2012

Lammfärsburgare med ljummen sallad, fetacreme och karamelliserad rödlök

Har precis köpt ett lamm.
Underbart när man får möjligheten att köpa närproducerat kött när man vet att djuren haft det bra.
Gjorde denna dag lammfärsburgare på en del av färsen.
Blev en god middag men goda vännerna Laila och Stefan

I glaset: Ett gott glas Bordeauxvin.


Hamburgaren:  
Blandade lammfärs och blandfärs med ägg, salt, peppar, färsk timjan och riven vitlök.
Stekte på lite lägre temp. Serverade på Olivciabatta med tillbehör nedan.

Fetacremen: 
Mosade fetaost i creme fraiche, smaksatte med rosmarin, honung, svartpeppar och lite salt.

Karamelliserad rödlök:
Stek rödlök i smör så den blir mjuk men ej får färg. Häll över rörsocker stek tills den karamelliseras.
Supergott tillbehör !

Varm Sallad m rotfrukter:
Kör sötpotatis, potatis, rödbetor, rödlök och gul paprika i ugnen.
Blanda med sallad, avokade, torkade nötter/frukt, chevreost.
Ringla över tryffelolja 




Inga kommentarer: