3 auberginer, olivolja, salt, tomater (gärna bifftomater)
Köttfärsröra
Stek 2 hackade gula lökar och 3 vitlöksklyftor. Tillsätt 400 g lamm eller nötfärs och fräs på. Tillsätt 1 burk krossade tomater, tomatpure, sambal oelek och salt,peppar, timjan och spiskummin. Låt koka några minuter utan lock. Krydda ytterliggare med oregano och mejram. Smaka av sås med den krydda du tycker behövs
Ostsås
Smält 2 msk smör och vispa sedan ner 2 msk vetemjöl. Tillsätt 1,5 dl grädde och 1,5 dl mjölk. Puttra 5 minuter. Tillsätt ca 1 dl riven ost (gärna smakrik lagrad) och rör om.
1. Sätt ugn på 175 grader
2. Skiva auberginer, strö salt över och låt vara 15 minuter. Torka sedan av vätska från dem med hushållspapper och stek i olja.
3. Gör ostsås och köttfärsröra.
4. Varva auberginer, köttfärsröra, tomater och ostsås i gratängform. Avsluta med ostås.
5. Gratinera i ugn 25-30 minuterI
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar