måndag 1 mars 2010

Moussaka a l'a Melker

Åt moussaka för någon vecka sedan när jag åt lunch med Katrin, blev sugen på att prova hemma för jag har aldrig gjort det innan. Provade ett recept ur Melkers kokbok.

3 auberginer, olivolja, salt, tomater (gärna bifftomater)

Köttfärsröra
Stek 2 hackade gula lökar och 3 vitlöksklyftor. Tillsätt 400 g lamm eller nötfärs och fräs på. Tillsätt 1 burk krossade tomater, tomatpure, sambal oelek och salt,peppar, timjan och spiskummin. Låt koka några minuter utan lock. Krydda ytterliggare med oregano och mejram. Smaka av sås med den krydda du tycker behövs

Ostsås
Smält 2 msk smör och vispa sedan ner 2 msk vetemjöl. Tillsätt 1,5 dl grädde och 1,5 dl mjölk. Puttra 5 minuter. Tillsätt ca 1 dl riven ost (gärna smakrik lagrad) och rör om.

1. Sätt ugn på 175 grader
2. Skiva auberginer, strö salt över och låt vara 15 minuter. Torka sedan av vätska från dem med hushållspapper och stek i olja.
3. Gör ostsås och köttfärsröra.
4. Varva auberginer, köttfärsröra, tomater och ostsås i gratängform. Avsluta med ostås.
5. Gratinera i ugn 25-30 minuterI




Inga kommentarer: